Motion


Question #1: A quantity of 60 km/h describes a property of motion known as
(A). a vector.
(B). acceleration.
(C). velocity.
(D). magnitude of velocity.

#1 Answer
Question #2: A ratio of v/t is a measure of motion that is known as
(A). speed.
(B). velocity.
(C). acceleration.
(D). mass density.

#2 Answer
Question #3: A ratio of d/t is a measure of motion that is known as
(A). speed.
(B). velocity.
(C). acceleration.
(D). mass density.

#3 Answer
Question #4: Ignoring air resistance, an object falling toward the surface of the earth has a velocity that is
(A). constant.
(B). increasing.
(C). decreasing.
(D). acquired instantaneously.

#4 Answer
Question #5: Ignoring air resistance, an object falling toward the surface of the earth has an acceleration that is
(A). constant.
(B). increasing.
(C). decreasing.
(D). dependent on the weight of the object.

#5 Answer
Question #6: A ball rolling across the floor slows to a stop because
(A). there are unbalanced forces acting on it.
(B). the force that started it moving wears out.
(C). all the forces are balanced.
(D). the net force equals zero.

#6 Answer
Question #7: After leaving the rifle, a bullet fired horizontally has how many forces acting on it (ignoring air resistance)?
(A). One, from the gunpowder explosion.
(B). One, from the pull of gravity.
(C). Two, one from the gunpowder explosion and one from gravity.
(D). Three, one from the gunpowder explosion, one from gravity, and one from the motion of the bullet.

#7 Answer
Question #8: What is a sprinter's speed if a distance of 200.0 m is covered in 21.4 s?
(A). 9.3454944 m/s
(B). 179 m/s
(C). 0.107 m/s
(D). 9.35 m/s

#8 Answer
Question #9: A pitcher throws a ball at 40.0 m/s and the ball is electronically timed to arrive at home plate 0.4625 s later. What is the distance from the pitcher to the home plate?
(A). 0.0116 m
(B). 18.5 m
(C). 86.485 m
(D). 86.5 m

#9 Answer
Question #10: What is the velocity of a car that accelerates from rest at 9.0 feet per second squared for 8.0 seconds?
(A). 1.125 ft/s
(B). 0.89 ft/s
(C). 72 ft/s
(D). 17 ft/s

#10 Answer
Question #11: A ball thrown straight up climbs for 3.0 seconds before falling. Neglecting air resistance, with what velocity was the ball thrown?
(A). 3.0 m/s
(B). 9.8 m/s
(C). 14.5 m/s
(D). 29 m/s

#11 Answer
Question #12: A car with an initial velocity of 88.0 ft/s is able to come to a stop over a distance of 100.0 ft when the brakes are applied. How much time was required for the stopping process?
(A). 1.14 s
(B). 2.27 s
(C). 4.54 s
(D). Need more information to answer.

#12 Answer


O